Παραλία Μύρτου


Ο Μύρτος είναι χωρίς αμφιβολία ένας από τους σημαντικότερους πόλους έλξης στην Κεφαλονιά. Βρίσκεται 30 χιλιόμετρα βόρεια του Αργοστολίου, σε μια όμορφη περιοχή γύρω από τεράστιους καταπράσινους λόφους. Η παραλία του Μύρτου έχει κερδίσει τη φήμη του παγκοσμίως και συνεχώς περιλαμβάνεται στα ταξιδιωτικά περιοδικά ανάμεσα στις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας και του κόσμου. Έχει βραβευτεί πολλές φορές για την καθαριότητα και τη φυσική ομορφιά του.

Η παραλία έχει ένα ημικυκλικό σχήμα που περιβάλλεται από εντυπωσιακούς λευκούς βράχους με πλούσια βλάστηση πάνω τους δημιουργώντας ένα θεαματικό σκηνικό. Η καταπράσινη περιοχή, το απότομο έδαφος, τα λευκά βότσαλα και τα κρυστάλλινα νερά συνθέτουν ένα εντυπωσιακό τοπίο. Η παραλία είναι καλά οργανωμένη στο μεγαλύτερο μέρος της με ομπρέλες για ηλιοθεραπεία, ενώ ένα μικρό κομμάτι παραμένει εντελώς παρθένο, ιδανικό για απόλυτη απομόνωση.

Η φυσική ομορφιά του Μύρτου είναι το εμπορικό σήμα της Κεφαλονιάς και ένα από τα πιο φωτογραφικά μέρη στην Ελλάδα. Επηρεάζεται από τους ισχυρούς ανέμους. Η δυτική ακτή του Μύρτου προσφέρει εκπληκτική θέα στο ηλιοβασίλεμα. Οι επισκέπτες έχουν άμεση πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα εγκαταστάσεων και ένα ωραίο σνακ μπαρ που προσφέρει κρύα ποτά. Ο Μύρτος είναι εύκολα προσβάσιμος με όλα τα μέσα μεταφοράς. Στη διαδρομή για τη παραλία, θα απολαύσετε εκπληκτική θέα από ψηλά.