Αγία Ευφημία


Η Αγία Ευφημία είναι ένα παραθαλάσσιο γραφικό χωριό, 32χλμ βορειοανατολικά από το Αργοστόλι, την πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς και 23χλμ νοτιοδυτικά της Άσσου. Βρίσκεται γύρω από έναν φυσικό κόλπο όπου υπάρχει ένα μικρό και υπέροχο λιμάνι με ψαροκάικα και εκδρομικά καραβάκια.

Σήμερα η Αγία Ευφημία αριθμεί 450 κατοίκους, οι περισσότεροι από τους οποίους ασχολούνται με τη γεωργία και την αλιεία. Με τα χρόνια έχει γίνει ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού και κάθε καλοκαίρι οι δρόμοι του χωριού σφύζουν από δραστηριότητα. Οι θαυμάσιες ταβέρνες και τα εστιατόρια αγναντεύουν στη θέα της παραλίας στον υπέροχο κόλπο.

Οι πανέμορφες παραλίες, οι πλακόστρωτοι δρόμοι και η όμορφη αρχιτεκτονική συνθέτουν το μοναδικό σκηνικό του χωριού. Κοντά στην Αγία Ευφημία, σε μεγάλο υψόμετρο βρίσκονται τα ερείπια παλαιών φρουρίων και βενετσιάνικων κτιρίων. Θα επισκεφθεί κανείς τις υπέροχες εκκλησίες και τα κοντινά παραδοσιακά χωριά. Εκείνοι που διαθέτουν βάρκα θα πρέπει να εξερευνήσουν σίγουρα τις παρθένες απομονωμένες παραλίες και τους εκπληκτικούς όρμους.