Φισκάρδο


Το χωριό Φισκάρδο βρίσκεται 50 χιλιόμετρα βόρεια του Αργοστολίου της πρωτεύουσας της Κεφαλονιάς. Το χωριό βρίσκεται κοντά σε προκυμαία με πολλά ιδιωτικά και μικρά αλιευτικά σκάφη. Αυτό το υπέροχο μέρος προσφέρει ωραία θέα στο γειτονικό νησί της Ιθάκης.

Το γραφικό αυτό ψαροχώρι αναγνωρίζεται ως παραδοσιακός διατηρητέος οικισμός, καθώς είναι ένα από τα λίγα χωριά που παρέμειναν ανέγγιχτα από τον μεγάλο σεισμό του 1953. Σήμερα είναι γνωστό για την κοσμοπολίτικη και ζεστή ατμόσφαιρα του. Υπάρχει τεράστια κίνηση τουριστών σε αυτό το μικρό χωριό, αλλά καταφέρνει να κρατήσει την ομορφιά του.

Ο κύριος παραθαλάσσιος δρόμος φιλοξενεί πολλά καταστήματα, ταβέρνες και μπαρ και υπάρχει μεγάλη δραστηριότητα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Τα παραδοσιακά και βενετσιάνικα κτήρια και τα σπίτια με όμορφα χρώματα αγκαλιάζουν τον φυσικό κόλπο προσφέροντας στο χωριό μια μοναδική γοητεία αντανακλώντας την πλούσια κληρονομιά της Κεφαλονιάς.

Κυρίως για την καταπληκτική της ομορφιά, το Φισκάρδο έχει γίνει ένας ελκυστικός προορισμός για χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Κοντά στο χωριό υπάρχουν πολλές όμορφες παραλίες με βότσαλα και εκπληκτικοί όρμοι με ήρεμα και κρυστάλλινα νερά καθώς και ερείπια παλαιολιθικού οικισμού, πολλές βυζαντινές εκκλησίες και πολλές άλλες γραφικές και ενδιαφέρουσες τοποθεσίες. Το Φυσικό και Περιβαλλοντικό Μουσείο βρίσκεται πάνω από την προκυμαία και αξίζει μια επίσκεψη.